Om oss

om-oss

B.K. Byggmester AS ble etablert i 2004. Daglig leder Bjørn R. Kristiansen har mesterbrev som tømrer, samt utdannelse som byggtekniker fra fagskole. Firmaet har i dag 12 engasjerte ansatte, og over 30års erfaring innen bransjen. Vi tar oppdrag i Mo i Rana og Hemnes.

En konkurransedyktig bedrift

B.K. Byggmester AS er et byggfirma som holder til i Mo i Rana. Vi totalprosjekter innen nybygg, i tillegg til rehabilitering og restaurering av eldre bygninger.

B.K. Byggmester AS utfører også alt innen ombygging av boliger. Våre priser er konkurransedyktige, og vi satser på å alltid ha et godt samarbeid med kunden gjennom byggeprosessen/rehabiliteringsprosessen. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål angående våre priser, tjenester eller annet.

Hva innebærer det å være tømrer?

En tømrer er en person som utøver tømrerfaget, et håndverksfag med lange tradisjoner. Bygger nybygg, påbygg og tilbygg av hus i tre. Utfører tre- og innredningarbeider på mur-, stål- og betongbygg. Restaurerer og rehabiliterer gamle hus. Legger panel, monterer kjøkken og garderobe, setter inn dører og vinduer, legger tak og isolerer gulv, tak og vegger.

Opplæringen starter på videregående skole Vg1 Bygg- og anleggsteknikk. På Vg2 nivå har elevene fra de ulike Vg1-kursene flere valg. Etter 2 år på skole må de gå to år i lære før fagprøve eller svenneprøve kan avlegges. Etter ytterligere to år kan man ta mesterprøven.

Visste du at…

Tidligere, da også skip ble bygget av tre, var det vanlig å presisere bygningstømrer eller skipstømrer. En skipstømrer arbeidet med bygging og vedlikehold av treskipskrog. Skipstømrerfaget betegnes i dag som en spesialitet innen båtbyggerfaget.

Del med andre!